FAQ
1 De antwoorden op de meest gestelde vragen
1.1 Welke grootformaat printer kiest u?

Wat u wilt printen en hoeveel ruimte u heeft, bepaalt voor een groot deel de printer die bij u past. Wij hebben de printers onderverdeeld in grofweg drie toepassingen:

- CAD / GIS: voor bouwbedrijven en architecten die bestektekeningen willen printen
- Kunst & fotografie: wanneer u hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de print
- Productie & proofing: voor printbedrijven en reclamebureaus

Op deze pagina kunt u nog meer selecties maken om bij de printer die het best bij u past te komen.

 

 

 

1.2 Wat is het verschil tussen een printer en een plotter?

Grootformaat printers (zoals we ze nu noemen) werden vroeger plotters genoemd om aan te geven dat ze door professionals gebruikt werden. Die hadden dus evengoed printers kunnen heten, maar dan was er steeds een uitleg nodig geweest. 

Een grootformaat printer, voor de hippe mensen onder ons 'wide format printer', print bestanden met een formaat vanaf A2.

Bekijk hier de printers die wij u aanbieden: grootformaat printers.

 

 

 

1.3 Wat is een tonerpearl?

In 2008 kwam Océ met een nieuwe printtechnologie: Crystalpoint. Onderdeel daarvan is de tonerpearl; de combinatie van inkt en toner verpakt in een klein gekleurd bolletje. Natuurlijk met bijgebehorende grootformaat printers.

Direct droog en watervast, op gecoate én ongecoate media
De tonerpearl wordt omgezet in een gel en is onmiddellijk droog en watervast, zelfs op ongecoate media. Doordat de gel met ultieme precisie op de media gespoten wordt, levert de printtechnologie haarscherpe prints op. Door deze kwaliteit is de technologie voornamelijk populair bij CAD, GIS en grafische toepassingen.

Tonerpearls sparen het milieu
Er zijn nog meer voordelen aan het gebruik van tonerpearls: ze geven geen ozon, geur of fijnstof af. En omdat de inkt op ongecoate media gebruikt kan worden, is daar ook veel milieuvoordeel te behalen. Al met al prima redenen om een investering in een ColorWave te overwegen. Bekijk hier het aanbod voor nieuwe en zeer aantrekkelijke occasions.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »